Risotto cun chaschiel d'alp e paira

Ingredienzas per 4 persunas

  • 1 pitschna tschagula
  • paintg *
  • 1 liter buglion da bov
  • 400 g ris da risotto*
  • 150 ml vin alv
  • 0,5 dl groma*
  • 200 g chaschiel d’alp*
  • paira madira
  • paiver

 

Preparaziun

Tagliar la tschagula e la brassar levamain en paintg. Agiuntar il ris, maschadar tut bain e stidar cun il vin alv. Laschar coier en il vin dal tuttafatg.

Alura agiuntar adina puspè in zichel buglion da bov, fin ch’il ris è cotg.

Agiuntar il chaschiel d’alp, la groma e la paira e maschadar tut bain en la padella. Servir en plats da schuppa prestgaudads. Cundir cun in zichel paiver.

 

*Il recept original vegn fatg cun:
– paintg e groma da la chascharia da mustra “Caseificio del Gottardo”
– ris dal manaschi agricul Terreni alla Maggia
– chaschiel d’alp da Fieudo dal manaschi agricul da Katya e Gabriele Genoni. Ins po dentant era prender in auter chaschiel d’alp dir.

PDF per stampar