1 pitschna tschagula
paintg *
1 liter buglion da bov
400 g ris da risotto*
150 ml vin alv
0,5 dl groma*
200 g chaschiel d’alp*
paira madira
paiver
Tagliar la tschagula e la brassar levamain en paintg. Agiuntar il ris, maschadar tut bain e stidar cun il vin alv. Laschar coier en il vin dal tuttafatg.
Alura agiuntar adina puspè in zichel buglion da bov, fin ch’il ris è cotg.
Agiuntar il chaschiel d’alp, la groma e la paira e maschadar tut bain en la padella. Servir en plats da schuppa prestgaudads. Cundir cun in zichel paiver.
*Il recept original vegn fatg cun:
– paintg e groma da la chascharia da mustra “Caseificio del Gottardo”
– ris dal manaschi agricul Terreni alla Maggia
– chaschiel d’alp da Fieudo dal manaschi agricul da Katya e Gabriele Genoni. Ins po dentant era prender in auter chaschiel d’alp dir.