Risot da safran cun chaschiel d'alp

Ingredienzas per 4 persunas

  • 1 tschagula
  • 1 tschadun grond paintg
  • 300 g ris per far risot
  • 2 dl vin alv
  • 200 g carottas
  • 1 l buglion da legums, chaud
  • 40 g paintg
  • 1 tastgetta safran
  • sal e paiver
  • 200 g chaschiel splanà bernais AOP u in auter chaschiel d’alp dir u extradir

 

Preparaziun

Manizzar fin la tschagula e la brassar levamain en paintg. Agiuntar il ris, maschadar tut bain e stidar cun il vin. Laschar coier en il vin dal tuttafatg.

Agiuntar las carottas tagliadas en cubs. Derscher adina puspè in zichel buglion en la padella, uschia ch’il ris è adina cuvert levamain, e maschadar bain.

Coier ca. 20 minutas, fin ch’il ris è cremus ed al dente. Truschar en il paintg ed il safran e cundir. Reparter il chaschiel d’alp sin il ris e servir.

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